København, 23. september 2016

Pressemeddelelse

 

Online læringsspillet ’Cargo Dynasty’ skal få de unge interesseret i erhvervs- og transportbranchen

 

Erhvervs- og transportuddannelserne mangler arbejdskraft, men de unge strømmer ikke ligefrem til uddannelserne af den grund – for at ændre dette skal uddannelsernes ry løftes, hvilket kræver en holdningsændring blandt de unge.

For at gøre de unge opmærksomme på alle de mange muligheder en transportuddannelse har, og for at komme nogle af skrønerne til livs, har TUR Forlag i samarbejde med Transportens Udviklingsfond (TU) udviklet spillet ’Cargo Dynasty’. Spillet blev skabt for at gøre unge interesseret i branchen og gøre dem opmærksomme på de mange muligheder en transportuddannelse giver.

I mange år har der været mangel på studerende til de erhvervsrettede uddannelser. Hårdest står det til for transportbranchen, der i løbet af de næste få år vil mangle et par tusinde medarbejdere, da mange vognmænd går på pension. På trods af denne akutte mangel er transportbranchen langt fra første valg, når de unge er på udkig efter en uddannelse. Dette fravalg af transportuddannelserne håber TUR Forlag på at ændre ved at sætte fokus på de mange forskellige arbejdsopgaver, branchen reelt tilbyder.

’Cargo Dynasty’ er udviklet til at skabe interesse omkring branchen, og siden 2014 har det været et fast event under ’DM i Skills’ at afholde DM i’ Cargo Dynasty’ (Cargo Cup) blandt 8.-10. klasser i landet. Dette har mødt stor begejstring blandt de unge og hvert år dukker mange skoler op til finalen.

I samarbejde med ’Job i transport’-lastbilen, der kører rundt på skoler, spredes budskabet om uddannelsernes muligheder. Målet er således at ændre synet på branchen, hvorfor spillet er mere aktuelt nu end nogensinde før.

 

OM

’Cargo Dynasty’ blev lanceret i 2013, og er det dyreste undervisningsspil i danmarkshistorien. Det omfavner fagmål som dansk, matematik og samfundsfag samt tilføjer en dimension af innovation, samarbejde, økonomisk og strategisk overblik og planlægning til undervisningen, alt imens at det åbner elevernes øjne for hvordan det i virkeligheden er at arbejde i transportbranchen.

 

TUR Forlag udvikler og udgiver materialer til alle former for uddannelser inden for transportbranchen. Her kombineres den nyeste faglige og pædagogiske viden om værktøjer til undervisningsbrug i form af bøger, opgaver, brætspil, videoer og interaktive programmer.

Forlaget er en del af Transporterhvervets Uddannelser – TUR, som fastsætter mål og rammer for arbejdsmarkedsuddannelser (AMU) og erhvervsuddannelser (EUD) til transportområdet.

 

For yderligere information eller billeder kontakt:

Sarah Thelin, Forlagsredaktør ved TUR Forlag på;

st@turforlag.dk eller nr. 35878707

Links: http://cargodynasty.dk/